Εικόνες από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που έπεσε έξω από την Καλαμάτα

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από τους δύο ιπταμένους χειριστές του, ενώ πετούσε νοτίως της Καλαμάτας στις 12:02 το μεσημέρι. Το North American T-2 Buckeye, που έπεσε ανοιχτά της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αμερικανικής κατασκευής.

Οι ιπτάμενοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυνελέγησαν στη στεριά από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363 ΜΕΑ

της 130 πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Τα αίτια του συμβάντος θα διερευνηθούν από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων..

Στρατιώτες στα συντρίμμια του αεροσκάφους Τ -2 μετά τη συντριβή του, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στην Καλαμάτα.

Το T-2 είναι ένα αεροσκάφος ίσιας πτέρυγας, με επιδόσεις ανώτερες αυτών του Cessna T-37 της Αεροπορίας και υποδεέστερες αυτών του TA-4 Skyhawk που χρησιμοποιούταν ως προχωρημένο εκπαιδευτικό. Παρ' όλα αυτά, το T-2 αντικαταστάθηκε από το T-45 Goshawk (έκδοση του Αμερικανικού Ναυτικού του BAe Hawk) και το T-38 Talon στην Αεροπορία. Το T-2 χρησιμοποιήθηκε επίσης για την καθοδήγηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το T-2 μπήκε σε υπηρεσία το 1976 και πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό τζετ της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανήκει στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στις 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος «Νέστωρ» και 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος «Δαναός», με έδρα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα