Δίωξη σε βάρος του δήμαρχου Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδη για τους παιδικούς σταθμούς

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη εναντίον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σ. Δανιηλίδη.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και

με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τη δίωξη, η ζημιά για την Ε.Ε. κυμαίνεται από 250 έως 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ στο «κάδρο» βρίσκονται οι δύο πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στους οποίους είναι κι ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ως πρόεδρος το διάστημα εκείνο της πρώτης. Ο ίδιος -πάντως- φέρεται να αρνείται ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Το επόμενο διάστημα τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον ειδικού ανακριτή. Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για τα έτη 2014 και 2015 και παράλληλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα