Έσεξ: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού της φρίκης με τα 39 πτώματα

Τον Mo Robinson, τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού στο οποίο εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές. Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Robinson μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα. Τώρα έχει συλληφθεί για μαζική

δολοφονία, τη μεγαλύτερη σε βρετανικό έδαφος. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση. «Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Η ανακάλυψη των πτωμάτων -38 ενηλίκων και ενός εφήβου- έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες αφού υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, 32 χλμ. ανατολικά του κέντρου του Λονδίνου.

Ευρωπαϊκό θρίλερ με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ: Άγνωστη η διαδρομή του φορτηγού της φρίκης - Το ενδεχόμενο της ασφυξίας εξετάζουν οι Αρχές (pics & vid)

Τι είδαν οι αστυνομικοί

Τα θύματα ήταν στριμωγμένα στην καρότσα του κλειστού φορτηγού, εξ ου και ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν εικασίες ότι πρόκειται για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν μια τέτοια σύνδεση. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ασφυξίας καθώς και τις νέες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σ' ένα κοντέινερ ανατολικά του Λονδίνου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για αυτό το τραγικό συμβάν στο Έσσεξ. Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργαστούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Τζόνσον. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

{https://twitter.com/BorisJohnson/status/1186936670169587712}

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε τη θλίψη της. «Συγκλονισμένη και θλιμμένη από αυτό το εντελώς τραγικό συμβάν», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξάγουν τις έρευνές τους».

{https://twitter.com/patel4witham/status/1186931323514097665?s=20}

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Λέο Βαρανκάρ μίλησε για ανθρώπινη τραγωδία, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική έρευνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Και όπως επισημαίνουν από την Αστυνομία του Έσσεξ η αναγνώριση των θυμάτων θα είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα