Αχτσιόγλου: «Έρχονται σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας»

Ειδικότερα όπως τόνισε θα υπάρξουν παρεμβάσεις σημειώνοντας «αυτό το οποίο έχουμε συζητήσει με εκπροσώπους των συζύγων θανόντων είναι ότι θα προσπαθήσουμε να λάβουμε κάποια επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να χαλαρώσουμε το ζήτημα των ηλικιακών ορίων αλλά και να δούμε δημοσιονομικά τι δυνατότητες έχουμε προκειμένου να κάνουμεκάποιες παρεμβάσεις και στο ύψος».

Δήλωσε, επίσης,ότι «αυτό που σχεδιάζουμε για τους πρώτους μήνες του 2019 είναι ένα συνολικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία». Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι, λόγω της θετικής

προσωπικής διαφοράς,«600.000 συνταξιούχοι, κατά κανόνα προερχόμενοι από το ΙΚΑ, θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019. Άρα, και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, λόγωτης μη περικοπής της αρνητικής προσωπικής διαφοράς, και για αρκετούς εκ τωνσυνταξιούχων θα υπάρχουν αυξήσεις».

Αναφερόμενη στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι στο σύνολό τους απευθύνονται και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να βρουν μιαδουλειά χωρίς κατ’ ανάγκη να έχουν υψηλά προσόντα, και σε νέους ανθρώπους μευψηλά προσόντα, δίνοντας μάλιστα αρκετά καλύτερους μισθούς από αυτούς πουδίνονταν μέχρι σήμερα, και σε νέους οι οποίοι χρειάζονται μία ειδική γνώση, μίαειδική κατάρτιση ή εκπαίδευση την οποία δεν έχουν λάβει. Ειδικά για τα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ, που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες καιαφορούν νέους με υψηλή κατάρτιση και ειδίκευση, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι«το πρώτο αφορά την εργασία 5.500 δικαιούχων σε φορείς του δημοσίου για 12μήνες, με αμοιβές υπαλλήλου Π.Ε., περίπου 1050 ευρώ το μήνα, και με έργο πουθα έχει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα».

Το δεύτερο «αφορά τηνεπιδότηση επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα με έως και 800 ευρώ, για νακαλύπτουν το 50% του μισθού, δηλαδή να μπορούν να δώσουν μισθούς έως και1.600 ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα