Υπό κατάληψη το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών- "Το σχέδιο νόμου μας απαξιώνει" (ΦΩΤΟ)

Εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση «πυροδοτεί» το σχέδιο νόμου, που ναι μεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, αλλά ταυτόχρονα τους πλήττει καίρια, καθώς εξομοιώνει την πανεπιστημιακή τους κατάρτιση με τη δευτεροβάθμια ή μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα πτυχίο ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του infonews24.gr, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών προχώρησαν

σήμερα σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για το άρθρο 38 του σχεδίου νόμου, που εξομοιώνει τα δικαιώματα των αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ με αυτά των αποφοίτων των ιδιωτικών ΙΕΚ.

«Αυτό δεν είναι δίκαιο, γιατί εμείς έχουμε δώσει πανελλήνιες και αγωνιζόμαστε 4 χρόνια για να πάρουμε ένα πτυχίο και κάποιοι άλλοι διαθέτοντας απλά χρήματα και σε μικρότερο διάστημα να πάρουν ένα πτυχίο,» δηλώνουν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών στο infonews24.gr.

Σημειώνεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα κάλεσαν τους φορείς και τους πολίτες των Σερρών, να είναι με το μέρος τους.

Μάλιστα, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών κάνουν λόγο για απαξίωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος, τονίζοντας πως: «Απαξιώνεται το ΤΕΦΑΑ και είναι πιθανό να αρχίσουν να κλείνουν και οι σχολές. Σε καμία περίπτωση δεν θα το δεχθούμε».

Πηγή φωτογραφιών: diktyotv (FB page)

Keywords
Τυχαία Θέματα