Primark: Δεν έρχεται τελικά στην Ελλάδα η αλυσίδα ρούχων με τιμές κόστους

Η Ουγγαρία θα είναι τελικά η 17η αγορά της ιρλανδικής αλυσίδας Primark και όχι η Ελλάδα παρότι ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία για να εγκατασταθεί σον Πύργο του Πειραιά.

Η Ουγγαρία θα είναι τελικά η 17η αγορά της ιρλανδικής αλυσίδας Primark

και όχι η Ελλάδα. Η κορυφαία λιανεμπορική επιχείρηση χαμηλού κόστους δεν πρόκειται να ανοίξει κατάστημα στην εγχώρια αγορά, τουλάχιστον για τους επόμενους 12 – 18 μήνες σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, παρότι είχε φτάσει πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας μίσθωσης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στον Πύργο του Πειραιά.

Πλέον η κοινοπραξία Dimand – Prodea – EBRD, η οποία μετά από σύμβαση με το Δήμο Πειραιά έχει αναλάβει την ανακατασκευή, ανάπλαση και εκμετάλλευση του έργου Piraeus Tower, προχώρησε σε αλλαγές, με το εμπορικό μείγμα να διευρύνεται.

Το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπει πως ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες στο τέλος του 2023 και θα αποτελέσει το υψηλότερο εν λειτουργία κτίριο της χώρας, έως ότου τουλάχιστον δημιουργηθούν οι αναπτύξεις στο Ελληνικό. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 77,8 εκατ. ευρώ.

Ποιοι θα εγκατασταθούν στον Πύργο

Στο ισόγειο (190 τ.μ.) και στον 1ο όροφο (960 τ.μ.) του Πύργου έχει κλείσει θέση η βρετανική αλυσίδα JD Sports, εκ των κορυφαίων sportswear και outdoor retail groups στον κόσμο, με τζίρο 7,3 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, έχουν κλείσει οι συμφωνίες με το premium γυμναστήριο Athlesis, που θα δημιουργήσει σχετικές εγκαταστάσεις στον 3ο και 4ο όροφο, καθώς και με την Nice n Easy, η οποία έχει μισθώσει το μεγαλύτερο μέρος του 3ου ορόφου (800 τ.μ.) για τη δημιουργία χώρων εστίασης.

Στους γραφειακούς χώρους του Πύργου των 22 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 19.250 τ.μ., θα εγκατασταθούν τουλάχιστον τρεις μεγάλες εταιρείες και ήδη έχει ανακοινωθεί η συμφωνία με την ελληνική startup Dialectica, η οποία μισθώνει 6 ορόφους συνολικής μεικτής επιφάνειας περίπου 6.210

#PRIMARK #ΑΛΥΣΙΔΑ #ΦΘΗΝΑ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Primark, Ελλάδα,Primark, ellada