Υποσχέσεις Σκουρλέτη για 2.500 θέσεις εργασίας στην καθαριότητα


Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για δημιουργία 2.500 σταθερών θέσεων εργασίας στην καθαριότητα, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι αυτές μπορεί να αυξηθούν.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «από τότε που είμαι στο υπουργείο Εσωτερικών, ποτέ δεν δημιούργησα την προσδοκία ότι οι συμβάσεις τους θα γινόταν αορίστου χρόνου», τονίζοντας πως «πρέπει να βρούμε λύση συμβατή με το Σύνταγμα

και τις κοινοτικές οδηγίες».

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε, παράλληλα, στη ΝΔ, λέγοντας «είστε όμηροι ακραίου κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού εσείς της ΝΔ», ενώ στη συνέχεια, συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για 2.500 σταθερές θέσεις εργασίας.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο μας κάλεσε να βρούμε λύση. Αυτό κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο: μόνιμες και σταθερές θέσεις στον τομέα της καθαρότητας στους δήμους. Ξεκινάμε με 2.500 θέσεις εργασίας, μπορεί να γίνουν και πολύ παραπάνω. Το θέλετε; Ναι ή όχι; Η απάντηση δόθηκε από τον Μητσοτάκη. Δώστε τους τα δεδουλευμένα και απόλυση. Και δεν μένει μόνο εκεί, αλλά προτείνει να μη γίνουν και προσλήψεις μόνιμων», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

Και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα: «Μαθαίνω ότι η παράταξή σας στη συνέλευση που γίνεται της ΠΟΕ-ΟΤΑ ψηφίζει υπέρ της απεργίας και αρνείται τη λύση που δίνουμε. Επιμένετε να βυθίζεται η Αθήνα στα σκουπίδια για να παραδώσετε τον τομέα της καθαριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Σας καλούμε να σταματήσετε να παίζετε με ανθρώπινες ζωές, με τη δημόσια υγεία και τα σκουπίδια».

Τέλος, παρουσίασε νομοτεχνικές βελτιώσεις της τροπολογίες λέγοντας μεταξύ άλλων πως « Δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι στο όριο συνταξιοδότησης, έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια και δεν μπορούμε να στερήσουμε την συμμετοχή. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός και μπορεί να μετέχει όποιος θέλει. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε εντάξει με Σύνταγμα, Πλαίσιο Ελεγκτικού Συνεδρίου και να μην είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα