Ο Βίζερ δείχνει τον "μποναμά" Τσίπρα ως αιτία για τη σκληρή στάση των δανειστών

08:51 3/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Τον χριστουγεννιάτικο "μποναμά" του Αλέξη Τσίπρα προς συνταξιούχους και νησιώτες "δείχνει, ως αιτία, για τη σκληρή στάση που τηρούν οι δανειστές σε αυτό τον γύρο της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Euro Working Group,Τόμας Βίζερ, ο οποίος μάλιστα τονίζει πως η Αθήνα δεν έχει "τρέξει" μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, γεγονός που την

καθιστά... αφερέγγυα.

Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες της", διαμηνύει με συνέντευξή του στη "Ναυτεμπορική" ο Βίζερ.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, ο χειρισμός του Έλληνα πρωθυπουργού με τις παροχές προς συνταξιούχους και νησιώτες επηρέασε τον τρόπο, με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες προσεγγίζουν τη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος του EWG κάνει λόγο για μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια, που «μένουν στα χαρτιά» και για εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις, που «δεν είναι ενθαρρυντικές».

Ο Βίζερ μάλιστα προσγειώνει την κυβέρνηση της Αριστεράς σχετικά με τα αντίμετρα, τα οποία η ίδια τα έχει βάλει "βιτρίνα" για το επώδυνο πακέτο Τόμσεν.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα μέτρα αντίμετρα πιθανόν και να ισχύσουν, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έπειτα από ενδελεχή εξέταση των θεσμών, θα αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Τονίζει μάλιστα ότι οι στόχοι για την απασχόληση στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνονται «ειλικρινώς σεβαστοί».

Για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος, ο Βίζερ υπογραμμίζει ότι προηγείται η συμφωνία για τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα