Υπ. Εργασίας: "Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοληπτών του ΟΕΚ


"Κουρεύει" χρέη 73.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας, μέσω ρύθμισης που βρίσκεται στα... "σκαριά".

Ειδικότερα, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΕΚ έχουν πιάσει "ταβάνι", αγγίζοντας το 1,5 δισ. ευρώ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει ρύθμιση, η οποία θα περιλαμβάνει διπλή παρέμβαση τόσο για τους ενήμερους όσο και για τους μη ενήμερους

δανειολήπτες.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των μέτρων, που εξετάζονται, περιλαμβάνονται, τα εξής:

-Αύξηση του αριθμού των δόσεων, ώστε η οφειλή να μπορεί πλέον να αποπληρωθεί σε περισσότερες από 250 δόσεις, δηλαδή σε πάνω από 20 χρόνια.

-Κούρεμα της συνολικής οφειλής προς τον ΟΕΚ, το οποίο θα κατανεμηθεί σε δεύτερη φάση κατά περίπτωση στους οφειλέτες. Πληροφορίες αναφέρουν πως προβλέπεται καταρχήν να κουρευτούν τόκοι υπερημερίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το «κούρεμα» να επεκταθεί και σε μέρος των οφειλόμενων κεφαλαίων με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια (π.χ. σε μακροχρόνια άνεργους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.λπ.).

-Όπως αναφέρει το «Εθνος», η νέα ρύθμιση που έρχεται δεν θα αφορά τραπεζικά δάνεια, για τα οποία ο ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο. Αντίθετα θα αφορά αποκλειστικά τα δάνεια που δόθηκαν από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα