Toshiba: Πώληση του τμήματος κατασκευής computer-chip


Η Toshiba βρίσκεται εν μέσω μια μεγάλης οικονομικής κρίσης και όντας στη δίνη αυτών των προβλημάτων, αναγκάζεται να πάρει δραστικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να σωθεί η εταιρία.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, προχώρησε στην πώληση των τμημάτων computer-chip και flash-memory.

Ο CEO της Toshiba, Shigenori Shiga, θα παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων

της εταιρείας, το οποίο θα γίνει σε περίπου έναν μήνα. Μετά την διαρροή των νέων για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, οι μετοχές της έπεσαν περίπου 8%.

Η Toshiba υπολογίζει απώλεια που φτάνει τα 6.3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τμήμα πυρηνικών της εταιρείας, μετά από το σκάνδαλο της απόκτησης της Πυρηνικής Μονάδας Westinghouse των ΗΠΑ. Αν δεν έφτανε αυτό, η Toshiba υπολογίζει ότι από το τέλος τους Δεκεμβρίου είναι μείον 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψει την πορεία αυτή φαίνεται να είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Εφόσον το οικονομικό πρόβλημα ξεπεραστεί, η Toshiba δεν θα κατασκευάσει ξανά κάποιο πυρηνικό εργοστάσιο και θα ασχοληθεί μόνο με την συντήρηση των αντιδραστήρων, τα πυρηνικά καύσιμα και άλλους τομείς άσχετους με την τεχνολογία. Η Toshiba υπολογίζει τις απώλειες για ολόκληρο το group εταιρειών στα 3.43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα