Ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας η Ρούπα και ο Μαζιώτης

18:01 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Απεργία πείνας και δίψας ανακοίνωσε πως ξεκινά η Πόλα Ρούπα, μόλις λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της, ενώ την ενέργεια της αυτή ακολουθεί και ο σύντροφος της, Νίκος Μαζιώτης.

Τη δήλωσή της συλληφθείσας διάβασε έξω από τη ΓΑΔΑ η αδελφή της. "Ξεκινάω απεργία πείνας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδελφή μου" αναφέρει

η Πόλα Ρούπα.

Η ίδια φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην Εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Πόλα Ρούπα, από περίπου 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έξω από τη ΓΑΔΑ.

Οι συγκεντρωθέντες ανάρτησαν πανό απέναντι απ’ το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και φώναξαν συνθήματα όπως "το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά", κ.ά.

Εδώ και λίγη ώρα οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν - παραμένουν όμως η μητέρα και η αδελφή της Πόλας Ρούπα, που ζητούν να πάρουν το παιδί.

Δεν αντιστάθηκε

​Η Ρούπα έπεσε στα χέρια των Αρχών, μετά από κυνηγητό δύο χρόνων. Μέσα στη διετία αυτή, άλλαζε λουκ, ταυτότητες και σπίτια με μαεστρία.



Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη με κοντά πια μαλλιά, όπως φαίνεται και στις πρώτες φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν, αφότου της φόρεσαν τις χειροπέδες, συνελήφθη στις 06.10 το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι όπου διέμενε, στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη Αττικής.

Οι πληροφορίες λένε πως η Ρούπα δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά την σύλληψή της. Το ανήλικο παιδί της παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, υπό την επιμέλεια της εισαγγελέως ανηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα