H Alexa της Amazon γίνεται... συνοδηγός

17:42 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Η ψηφιακή βοηθός της Amazon, Alexa, βρίσκει τη θέση της στο αυτοκίνητο μας με τις ευλογίες της Ford, όπως φάνηκε στο CES 2017.

H Ford ανακοίνωσε ότι θα βασιστεί στην Alexa της Amazon για να μπορούν οι οδηγοί να βρίσκουν

οδηγίες για το δρόμο, να χειρίζονται τις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές του σπιτιού και να αντλούν πληροφορίες μέσα από το Διαδίκτυο. Στο σύστημα infotainment Sync 3 της Ford, συναντά κανείς την Alexa, με τη βοήθεια του smartphone του οδηγού και ενός συστήματος Amazon Echo στο σπίτι.

O οδηγός θα πρέπει να πατά ένα ειδικό κουμπί στο σύστημα infotainment, προκειμένου να δώσει μία φωνητική εντολή στην Amazon Alexa. Οι διαθέσιμες εντολές που μπορεί να δώσει ο οδηγός είναι πολλές και ποικίλουν από την ερώτηση για τις καιρικές συνθήκες, μέχρι και πιο πολύπλοκες, όπως είναι ο χειρισμός συσκευών στο σπίτι.

Ο οδηγός των μοντέλων Ford Focus Electric, Fusion Energi, C-Max Energi θα μπορεί με τη βοήθεια της Alexa να εκκινεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου από απόσταση, ή να κλειδώνει τις πόρτες του. Όλα γίνονται μέσα από το λογισμικό Ford SYNC 3 AppLink και αναμένεται να γίνει ένα στοιχείο του βασικού εξοπλισμού πολλών μελλοντικών μοντέλων της Ford. Ο οδηγός θα δει την καθημερινότητα του να γίνεται πιο εύκολη μέσα από τη συνδυαστική χρήση των τεχνολογιών αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα