Βρετανία: Επιπλέον πλούτος για τους εκατομμυριούχους λόγω του Brexit


Αισιόδοξοι πως τα κέρδη τους θα αυξηθούν μετά το Brexit είναι οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως προκύπτει από την έρευνα ελβετικής εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Guardian.

Η έρευνα την οποία διενήργησε η UBS Wealth Management UK σε δείγμα 400 Βρετανών με περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια διαπίστωσε ότι το 78% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι το Brexit

θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομική τους κατάσταση.

Πιο θετικοί εμφανίζονται οι νεαροί εκατομμυριούχοι ως προς την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ, με το 83% των ανθρώπων ηλικίας από 18 έως 34 να τάσσονται υπέρ το Brexit, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 35-44 ανέρχεται στο 70%.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου με τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της μελλοντικής σχέσης της χώρας με την ΕΕ να αναμένονται διετείς.

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις εκτός Ευρώπης και ότι θα οικοδομήσει μια "παγκόσμια" Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα