Βρες το ούζο που σου ταιριάζει με ένα "κλικ"

09:57 1/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Με γλυκάνισο ή χωρίς τα ποτήρια του ούζου σηκώνονται, με το «τσιν» να αντηχεί στα αυτιά μαζί με το «στην υγειά μας», με το ποτό να ευφραίνει ουρανίσκο και καρδιά.

Μπορεί για τους περισσότερους Έλληνες η επιλογή ούζου να είναι μια εύκολη υπόθεση, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ξένους, οι οποίοι φαίνεται να το αναζητούν στις χώρες του.

Το παραδοσιακό ελληνικό ποτό, η ιστορία του ούζου αλλά και η περαιτέρω ανάδειξή του σε ολόκληρο τον πλανήτη οδήγησε τον Συριανό, Χάρη Βεκρή, στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, την www.tsou.gr (που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως τσού.γκρισε),

ώστε ο καθένας, μ' ένα κλικ στο διαδίκτυο, να μπορεί να βρει και να παραγγείλει από τις παρασκευάστριες εταιρίες το ούζο της αρεσκείας του.

Ο κ. Βεκρής ξεκίνησε αρχικά να συλλέγει τις ετικέτες του ούζου που παρασκευάζονται σε ποτοποιίες, μικρές και μεγάλες, σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην προσωπική του συλλογή έχει 634 ετικέτες ούζου από 200 ποτοποιίες και σύμφωνα με τον ίδιο ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 650.

«Η ιδέα της συλλογής ούζων ξεκίνησε σε ένα ταξίδι μου στη Βόρεια Ελλάδα, όταν συνάντησα πολλές ωραίες ετικέτες ούζων που αντίκριζα για πρώτη φορά. Ως τότε, όπως οι περισσότεροι, νόμιζα κι εγώ πως τα ούζα που κυκλοφορούσαν στη χώρα μας μετριόνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τότε, είπα να ξεκινήσω να συγκεντρώνω καραφάκια ούζου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συλλέκτης.

«Παρά το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια κάνω πλέον ταξίδια για να βρω ούζα που δεν έχω στη συλλογή μου, δεν έχω καταφέρει να συγκεντρώσω ακόμη το 100% των ετικετών ούζου που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Κύπρο, κι ας έχω ξεπεράσει τα 600 μπουκάλια», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα