Χωρίς τον Γκουτέρες οι συνομιλίες για το Κυπριακό

08:40 1/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Χωρίς τον Γκουτιέρες θα συνεχιστεί η διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Ο Γκουτέρες αναχωρεί σήμερα το πρωί, ενώ εχθές μετά από δείπνο που παρέθεσε στις αντιπροσωπείες υποστήριξε πως εάν χρειαστεί θα επιστρέψει.

Σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων στις 10 το πρωί ενώ αύριο δεν θα γίνουν συναντήσεις, ώστε οι αντιπροσωπείες μετά από σύντομο διάλειμμα να επανέλθουν τη Δευτέρα. Στις 9 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα

αναμένεται να υπάρχουν εξειδικευμένες συνομιλίες με συμμετοχή τεχνοκρατών ενώ παράλληλα θα γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τις εσωτερικές πτυχές τους κυπριακού.

Στο χθεσινοβραδινό δείπνο ο Γκουτέρες ενθάρρυνε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα των εγγυήσεων και της αποχώρησης στρατευμάτων, παράλληλα με την εξεύρεση τρόπων παρακολούθησης της εφαρμογής της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να προχωρήσουν και οι συζητήσεις για συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν στα θέματα του περιουσιακού, του εδαφικού, της διακυβέρνησης της ΕΕ κλπ

Χθες πάντως δεν υπήρξε συμφωνία σε κανένα θέμα παρά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ.

Σήμερα το απόγευμα, όπως συνέβη και χθες αργά το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς που τον συνοδεύουν στην Ελβετία, σε συνεδρία του εθνικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα