Βόμβα στην Αθήνα: Στο μικροσκόπιο οι Πυρήνες της Φωτιάς


Άνοιξε λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί και η οδός Πανεπιστημίου, που περέμενε κλειστή εξαιτίας της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε στις 22:38 χθες το βράδυ, στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Για την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γι' αυτό

και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ήταν μέσα σε τσάντα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έσπασε τζάμια κυρίως, σε πολλά κτίρια της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγονται στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες.



Η συσχέτιση με τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Πλέον η Αντιτρομοκρατική εξετάζει καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο άγνωστοι που τοποθέτησαν την τσάντα με την βόμβα έξω από τα γραφεία της Eurobank έχουν εντοπιστεί σε κάποιο καρέ, χωρίς όμως να διακρίνονται τα πρόσωπά τους. Για το λόγο αυτό συνεχίζεται η πολύ προσεκτική εξέταση όλου του υλικού, στην περίπτωση που κάποια κάμερα έχει καταγράψει πιο καθαρά τους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι ίδιος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί προ μηνών έξω από το υπουργείο Εργασίας, λόγω κακής συνδεσμολογίας.

Το γεγονός πως επρόκειτο για αρκετά ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, του οποίου η συνδεσμολογία παραμένει άγνωστη, κάνει την Αντιτρομοκρατική να στρέφει το ενδιαφέρον της έρευνας κατά κύριο λόγο στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», την τρομοκρατική οργάνωση που τελευταία έχει πυκνώσει τα χτυπήματά της.

Οι αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο ακόμα δύο οργανώσεις, την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας το 2015 και την «Επαναστατική Αυτοάμυνα», που είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στην κλούβα των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη.





Keywords
Τυχαία Θέματα