"Βλέπει" σύντομα κάλπες ο Μητσοτάκης μετά τα... μπόνους στους συνταξιούχους


Με “όπλο” και τα ποιοτικά στοιχεία όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που τον εμφανίζουν να υπερτερεί σημαντικά σε επίπεδο αξιοπιστίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα, προσέρχεται στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ερευνών που κάνουν οι επιτελείς της της ΝΔ , είναι πρωτοφανές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επικρατεί με τέτοιες διαφορές σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό αλλά και προσώπων) του κυβερνώντος κόμματος.

Επίσης, είναι σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση , ότι ακόμη και το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κυριαρχεί στην κοινή γνώμη.

Οι μετρήσεις αποτελούν, σύμφωνα με τη ΝΔ , έναν ακόμη μοχλό πίεσης προς την πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πάνω στο τραπέζι, ως ένα πιθανό ενδεχόμενο αυτό των εκλογών. Μάλιστα χθες, η ΝΔ χαρακτήρισε “προεκλογικές” τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τους συνταξιούχους και τους εμπόρους, ενώ ταυτόχρονα στο ίδιο πλαίσιο ενέταξαν και την ανακοίνωση για απαλλαγή από την αύξηση του ΦΠΑ των κάτοικων των νησιών, που βρίσκονται στο επίκεντρο του προσφυγικού προβλήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει αύριο στην ομιλία του στην Βουλή το αίτημα για πολιτική αλλαγή και θα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα να μην “ναρκοθετήσε騔 με τις αποφάσεις που θα λάβει τώρα , την επόμενη κυβέρνηση και ικανότατα συνέπεια την ίδια την χώρα.

Το κλίμα, που επικρατεί στην κοινή γνώμη πάντως, αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες έδειξαν ότι οι όποιες συζητήσεις – αποφάσεις για το χρέος επέδρασαν ελάχιστα.

Ειδικότερα , σύμφωνα με τις έρευνες των εταιρειών Public Issue (30/11), ProRata (4/12), Pulse (6/12), καθώς και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1/12), έδειξαν ότι:

•9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση

•4 στους 10 πολίτες θεωρούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την καλύτερη επιλογή για τη χώρα ενώ μόλις 2 στους 10 τάσσονται υπέρ της παραμονής της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται, ότι το Δεκέμβριο του 2014, 6 στους 10 Έλληνες τάσσονταν κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

•Μόλις 1 στους 10 πολίτες θεωρεί αποτελεσματικό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

•Μόνο 6% των πολιτών εκτιμά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα