Βίντεο-ντοκουμέντο από το μακελειό στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (pics &vid)


Η Γαλλία έζησε για ακόμη μία φορά τον τρόμο την Πέμπτη με άνδρα να ανοίγει πυρ κατά αστυνομικών στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με έναν αστυνομικό να χάνει τη ζωή του.

Η εφημερίδα Figaro σε βίντεο-ντοκουμέντο παρουσιάζει τη στιγμή του μακελειού. Περαστικός έχει τραβήξει με το κινητό του τη στιγμή της επίθεσης. Ο άνδρας που καταγράφει το ντοκουμέντο φωνάζει, τρέχει να σωθεί όταν ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, αλλά

επιστρέψει για να καταγράψει.

βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που η Γαλλία ετοιμάζεται να οδηγηθεί στις κάλπες, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η εκλογική διαδικασία είναι κρίσιμη με φαβορί να είναι ο μετριοπαθής Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Στη Γαλλία ο φόβος φωλιάζει στις πόλεις. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord, όταν άνδρας απείλησε αστυνομικούς με μαχαίρι. Οι αρχές εξουδετέρωσαν τον δράστη.

Police collecting scattered luggage after passengers flee Gare du Nord in Paris. Man arrested #Paris pic.twitter.com/ka5zDdSQ7B

— Hannah Bayman (@hannahbayman) 22 Απριλίου 2017

"Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στην σύλληψή του", σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, "ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, έναν 20χρονο από το Μάλι, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, "να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού". Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη "με τα όπλα στο χέρι" και συνελήφθη.

Armed police arrest man at Gare du Nord in last half hour #Paris pic.twitter.com/sRyfgFAhNw

— Hannah Bayman (@hannahbayman) 22 Απριλίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα