Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Βενεζουέλα κατά του Μαδούρο


Σιωπηλά σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα διαμαρτυρήθηκαν χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ντυμένοι στα λευκά εκφράζοντας την αυξανόμενη λαϊκή οργή μετά την έκρηξη της βίας που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 20 ανθρώπων σε τρεις εβδομάδες.

Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τις εισόδους προς το Καράκας, τόπο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές

και δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων των περασμένων ημερών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι σημερινές διαδηλώσεις θα κατευθυνθούν προς τις επισκοπικές έδρες σε ολόκληρη την χώρα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει την εκκλησία ότι παίζει ρόλο πολιτικού παράγοντα στο πλευρό της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, που διατηρεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το τέλος του 2015, έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Την χθεσινή νύκτα ταραχές ξέσπασαν και πάλι σε πολλές συνοικίες του Καράκας και οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι με μοτοσικλέτες διέτρεχαν τους δρόμους της πρωτεύουσας προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα