Βενεζουέλα: Με άδειες κατσαρόλες στους δρόμους πολίτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη τροφίμων (vid)

23:07 3/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα, όπου χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη τροφίμων.

Χτυπώντας άδειες κατσαρόλες επικριτές κι αντίπαλοι του προέδρου Νικολάς Μαδούρο διαδήλωσαν, την ώρα που οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται εδώ και δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 63 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές,

οι οποίοι αξιώνουν την οργάνωση γενικών εκλογών και την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μαδούρο, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιανουάριο του 2019, συγκεντρώθηκαν στη λαϊκή συνοικία Ελ Βάγιε.

Αυτό το «νέο στάδιο» στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εναντίον του Σοσιαλιστή προέδρου στοχεύει στο να ξεσηκωθούν οι πολίτες των φτωχότερων συνοικιών της πόλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μιγκέλ Πιζάρο.

Την 20η Απριλίου σοβαρές ταραχές ξέσπασαν σε μια διαδήλωση στο Ελ Βάγιε: συγκρούσεις σημειώθηκαν τότε μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 11 άνθρωποι. Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Χθες Παρασκευή συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ δεκάδων διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε μια άλλη λαϊκή συνοικία, τη Λα Βέγκα.

Government shooting protesters directly in face today as people everywhere protest food scarcity on #Venezuela @CP24 https://t.co/ru4xLIt9eZ

— Michael Welling (@WellingMichael) 3 Ιουνίου 2017

«Η εγγονή μου πέθανε από υποσιτισμό και εξαιτίας της έλλειψης φαρμάκων, ο λαός πεινάει. Τα επεισόδια βίας έγιναν διότι δεν υπάρχει τίποτα να φάμε» είπε μια ηλικιωμένη γυναίκα που συμμετείχε στην πορεία.

Η Βενεζουέλα μαστίζεται από σοβαρή οικονομική κρίση, την οποία επιτάχυνε η πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ σε πολιτικό επίπεδο κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για «πραξικόπημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα