Τρομερή ατάκα Γκιστ για Λοτζέσκι


Ο Τζέιμς Γκιστ, μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε εκτός των άλλων στον Ματ Λοτζέσκι, λέγοντας πως είναι… καλύτερα να είναι συμπαίκτης σου παρά αντίπαλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκιστ στο sportfm.gr:

-Μήπως θα πρέπει ο Μάικ Μπατίστ να αρχίσει να ανησυχεί ότι θα του πάρεις το ρεκόρ του μακροβιότερου ξένου στην ιστορία του Παναθηναϊκού;


«Δε νομίζω ότι ο Μάικ Μπατίστ ανησυχεί για τίποτα.

Είτε είμαι εδώ λιγότερα χρόνια από εκείνον είτε περισσότερα, έχει πάρει τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους με τον Παναθηναϊκό, είναι κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου και έχει αφήσει βαριά κληρονομιά. Αυτό δεν μπορεί να του το στερήσει κανένας. Εγώ είμαι ένας από τους παίκτες που προσπαθώ να πετύχω ό,τι κι αυτός με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά ο καθένας ακολουθεί τη δική του διαδρομή, αλλά αυτός έδειξε το δρόμο».

-Άρα να συμπεράνω από όσα είπες πως ο μεγάλος στόχος για τη νέα σεζόν είναι η Ευρωλίγκα…


«Πάντα θέλω να κερδίζω. Ακόμη και στην προπόνηση. Φυσικά θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, αλλά και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ελπίζω να φτάσουμε στο Final Four αρχικά. Δεν είναι εύκολο, είναι ακόμη πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν και έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Όμως θα πρέπει από την αρχή να κοιτάμε ψηλά. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα πρωταθλητισμού σε όλες τις διοργανώσεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όμως. Δεν ξυπνάς μια μέρα και λες ‘Α, θα κερδίσω την Ευρωλίγκα’. Δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται. Αλλά είναι σαφές πως αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για μένα, για την ομάδα, για τον κόουτς Πασκουάλ, για τη διοίκηση και φυσικά αυτό που θέλουν οι φίλαθλοί μας».

-Η ομάδα κράτησε ένα μεγάλο μέρος του κορμού και έκανε κάποιες προσθήκες. Μοιάζει πλήρης σε όλες τις θέσεις. Πώς περιμένεις τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα;


«Θα δούμε… Η σεζόν είναι μεγάλη και δύσκολη. Όλοι καταλαβαίνουν πώς είναι η κατάσταση. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική, με πολλά παιχνίδια, κούραση, τραυματισμούς και όλοι οι παίκτες του ρόστερ θα χρειαστούν, έστω και σε κάποια σημεία της σεζόν. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι. Δεν έχει να κάνει με το ποιος παίρνει τα περισσότερα λεπτά στο παρκέ, αλλά με το να συνεισφέρεις στην ομάδα, όσο χρόνο κι αν παίζεις. Ακόμη κι αν δεν αγωνίζεσαι καθόλου, μέσα από τις προπονήσεις και τη στήριξη στους συμπαίκτες σου».

-Μοιάζεις να είσαι σε εξαιρετική ψυχολογία. Έχεις αφήσει πίσω σου τον τραυματισμό και μοιάζεις ανανεωμένος…


«Είμαι ένας θετικός άνθρωπος, ό,τι κι αν έχεις περάσει. Είναι ωραίο να είσαι υγιής και ζωντανός. Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχα πέρσι, περιμένω ένα ακόμη μέλος στην οικογένειά μου και έχω πολλούς λόγους να είμαι χαρούμενος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαι στενοχωρημένος ή νευριασμένος. Είναι ήδη αρκετοί οι άνθρωποι με αρνητική ενέργεια σε αυτό τον κόσμο…».

-Τι λες για την προσθήκη του Ματ Λοτζέσκι; Καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη, παρά αντίπαλο, έτσι;


«Σίγουρα, χωρίς συζήτηση! Όταν τον είχαμε αντίπαλο μάς έβαζε πάντα 15-20 πόντους. Τώρα είναι στη δική μας πλευρά και ανυπομονώ να συνεργαστούμε και να του δίνω εγώ την μπάλα, από το να προσπαθώ να τον σταματήσω. Του εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει φέτος με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει πολύ».

-Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;


«Απολαύσαμε τις διακοπές μας, αλλά δουλέψαμε για να είμαστε όλοι έτοιμοι. Να ξέρει καλά ο κόσμος πως θα προσπαθήσουμε σκληρά να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα και να κατακτήσουμε τίτλους. Ανυπομονώ να τους δω και πάλι να γεμίζουν το ΟΑΚΑ και να βλέπω τη Θύρα 13 να τρελαίνεται».

Πηγή: newspao.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα