Τουρκία: Βρέθηκε η Χαμένη Ατλαντίδα (pics &vid)


Οι αρχαιολόγοι, ύστερα από έρευνες 10 ετών ενδέχεται να έχουν ανακαλύψει τη Χαμένη Ατλαντίδα, καθώς έφεραν στο φως ένα κάστρο στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο βυθό της λίμνης Βαν, που φθάνει μέχρι και σε βάθος 451 μέτρων, που χρονολογείται περίπου στο 1.000 π.Χ, την εποχή του Σιδήρου, εντείνοντας τα σενάρια για την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο.

Το κάστρο μάλιστα φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση,

με τα τείχη του φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος!

Στο άκουσμα αυτής της ανακάλυψης δημιουργήθηκαν ξανά εκ νέου σενάρια για ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας, η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., ο οποίος περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε. Οι δύτες που συμμετείχαν στη δεκαετή έρευνα αναζητούσε το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

«Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες για αυτό. Εντοπίσαμε τη ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» πρόσθεσε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

A 3,000 year old fortress was discovered at the bottom of Lake Van in Turkey. pic.twitter.com/q3nnxglIw6

— Daniel Peter (@danieljpeter) November 20, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα