Aυτό είναι το πρώτο θύμα του μακελάρη: Ο οδηγός του φονικού φορτηγού


Ο άντρας, που απεικονίζεται στη φωτογραφία, είναι ο "νόμιμος" οδηγός του φορτηγού, που παρέσυρε στο θάνατο 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 45 άτομα, εκ των οποίων τα 18 νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, στο πλαίσιο της άγριας τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, στην καρδιά της Ευρώπης, την περασμένη Δευτέρα.

Ο 37χρονος Πολωνός βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού, έφερε τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι, ενώ ενδείξεις μαρτυρούν ότι προηγήθηκε πάλη με τον δολοφόνο του.

Τα ίχνη του άτυχου άνδρα χάθηκαν στις 4 το απόγευμα. Ο ιδιοκτήτης της πολωνικής

εταιρείας, στην οποία ανήκει το φορτηγό, δήλωσε πως ο "νόμιμος" οδηγός επρόκειτο να βρεθεί στο Βερολίνο χθες το απόγευμα, προκειμένου να παραδώσει φορτίο χάλυβα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος, ενώ τελικά η πορεία του ανακόπηκε από ένα δέντρο. Είχε προλάβει να διανύσει μία απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να παρασύρει δεκάδες άτομα, πριν ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και είχε σβήσει τα φώτα του φορτηγού.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, εντείνεται ο πανικός και ο τρόμος στη Γερμανία, μετά την ανατροπή που σημειώθηκε με την ταυτότητα του άντρα, που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την Die Welt, η οποία επικαλείται αστυνομική πηγή, ο μακελάρης είναι ελεύθερος και μάλιστα οπλοφορεί, καθώς ο 23χρονος Πακιστανός πρόσφυγας, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, δεν είναι ο δράστης του χθεσινού χτυπήματος.

Ο 23χρονος Πακιστανός πρόσφυγας, ο οποίος δεν είναι τελικά ο δράστης του χτυπήματος, συνελήφθη, μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά. Συγκεκριμένα, πηγή από την γερμανική αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt πως «έχουμε τον λάθος άνθρωπο» και πως ο πραγματικός δράστης παραμένει ελεύθερος και οπλισμένος, καθώς διέφυγε το σημείο του χτυπήματος.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έφτασε στην Γερμανία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, διαμέσου της Βαλκανικής Οδού. Οι υπηρεσίες τον έχουν καταγράψει ως πρόσφυγα στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η "Tagesspiegel" αναφέρει ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση, αν και ιδίως αμερικανικά μέσα ανέφεραν από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά με τους δεκάδες τραυματίες, ο Γερμανός ΥΠΕΣ σημείωσε πως 18 από τα 45 άτομα, τα οποία εισήχθησαν σε νοσοκομεία της πόλης, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πως δεν αποκλείεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η Άγγελα Μέρκελ, ντυμένη στα μαύρα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου συγκλονισμένη και απογοητευμένη, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.

"Αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα τιμωρηθούν με τα σκληρότερα μέτρα που προβλέπει ο νόμος. Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, είμαι απογοητευμένη, σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη για τα όσα συνέβησαν χθες στο Βερολίνο. Ολόκληρη η χώρα στέκει ενωμένη θρηνώντας", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. "Πρέπει να λειτουργούμε με την υπόθεση ότι το χθεσινό συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση", πρόσθεσε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα