Condé Nast Traveler: Η Αθήνα στους καλύτερους προορισμούς για το 2017


Τους 17 καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψει κανείς μέσα στο 2017, βάσει των προτιμήσεων των συντακτών του, δημοσίευσε το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler, συμπεριλαμβάνοντας και την Αθήνα μεταξύ των προτάσεών του.

Ως κορυφαίο προορισμό, το περιοδικό επιλέγει τον Καναδά, με το Condé Nast Traveler -το οποίο κυκλοφορεί από το 1987- να στέκεται στη δωρεάν είσοδο στην πλειονότητα των εθνικών πάρκων της χώρας για

την ερχόμενη χρονιά, στο καλό φαγητό που μπορεί να βρει κανείς στο Μόντρεαλ, αλλά και στο φιλικό για τους ταξιδιώτες Τορόντο.

Παράλληλα, οι συντάκτες κάνουν αναφορά στο «ιδανικό για αποτοξίνωση» από τις σύγχρονες τεχνολογίες «Rocky Mountaineer», ένα τρένο χωρίς Wi-Fi, το οποίο συνδέει το Βανκούβερ με το Τζάσπερ στον δυτικό Καναδά, μέσα από μία όμορφη διαδρομή.
Τη δεύτερη θέση των προτεινόμενων προορισμών καταλαμβάνουν οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Κούβα και τις Βερμούδες, νησιωτική χώρα στον Ατλαντικό ωκεανό.

Όσο για την Αθήνα, συναντάται στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με τους συντάκτες να επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο μια ιστορική πόλη, αλλά αναδεικνύεται πλέον σε πρωτεύουσα των σύγχρονων τεχνών, χάρη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το περιοδικό σημειώνει ότι η Αθήνα επανέρχεται, αν και στο πρόσφατο παρελθόν επισκιάστηκε από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως η Ρώμη, ενώ επισημαίνει επίσης ότι η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό για όμορφα νησιά, όπως η Κέρκυρα.

Οι 17 προτεινόμενοι προορισμοί του Condé Nast Traveler για το 2017 είναι οι εξής:
Καναδάς
Κεντρικές ΗΠΑ
Κούβα
Βερμούδες
Αθήνα
Σκωτία
Σκανδιναβία
Πορτογαλία – Αζόρες
Οι ακτές της Κροατίας
Ιερουσαλήμ
Νέα Ζηλανδία
Τόκιο, Καναζάουα, Κιότο
Ζιμπάμπουε
Ρουάντα
Μπουένος Άιρες
Παταγονία, Χιλή
Ουρουγουάη

Keywords
Τυχαία Θέματα