Το «OPEN HOUSE ATHENS» κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο


Η μεγαλύτερη γιορτή της αρχιτεκτονικής κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE ATHENS 2017.

Οι συμμετέχοντες του ανανεωμένου προγράμματος, το οποίο μετρά στην Αθήνα ήδη τέσσερα χρόνια, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν σε περισσότερα από 100 κτίρια και χώρους. Εκτός αυτών, μια σειρά από παράλληλες δράσεις, υπόσχονται να γνωρίσουν σε ακόμα ευρύτερο κοινό την αρχιτεκτονική της πόλης, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση.

Όπως

για παράδειγμα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται φέτος για τους μικρούς φίλους του OPEN HOUSE, σε συνεργασία με τους Κid A workshop (πληροφορίες στο http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-school/) ή το OPEN BIKE, που προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας (πληροφορίες στο http://www.openhouseathens.gr/draseis/open-bike/).

Κι αν τα παραπάνω χρειάζονται κρατήσεις λόγω περιορισμένων θέσεων, η κύρια δράση της γιορτής, το OPEN TOURS 01-02/04, που αφορά τις αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις, είναι ελεύθερη για όλους.

Συνολικά 89 οικοδομήματα και χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, από δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες και χώροι εκπαίδευσης ως γραφεία, ξενοδοχεία, θέατρα, εκκλησίες και μουσεία, συνιστούν το φετινό πρόγραμμα και 450 εθελοντές επιστρατεύονται για να ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα