Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών που χρησιμοποιούν τους νέους αυτοκινητόδρομους


Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα άρχισε να δοκιμάζει από χθες σε πραγματικές συνθήκες τις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ιδιαίτερα τις σήραγγες των Τεμπών), Αθηνών-Πατρών, αλλά και εκτεταμένα τμήματα της Ιονίας Οδού (σήραγγες Κλόκοβας).

Με τις καλύτερες εντυπώσεις φαίνεται πως έμειναν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα

που χρησιμοποίησαν τον νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης και τις τρεις δίδυμες σήραγγες που παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε χθες Πέμπτη στο ΣΕΑ Σκοτίνας και στο ΣΕΑ Ευαγγελισμού και συνομίλησε με κάποιους από τους οδηγούς που για πρώτη φορά διέσχισαν τις νέες σήραγγες των Τεμπών τόσο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, όσο και προς Αθήνα.

«Εξαιρετικός δρόμος όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήδη διαπιστώνω πως έχει μειωθεί ο χρόνος του ταξιδιού μου» αναφέρει η κ. Μαίρη από την Αθήνα που ταξίδεψε χθες Μεγάλη Πέμπτη από την πρωτεύουσα για τα Νέα Μουδανιά.

Αντίστοιχα και η κ. Σοφία η οποία τόνισε πως μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος του ταξιδιού προς Θεσσαλονίκη, ενώ βέβαια θεωρεί πως το κόστος των διοδίων είναι μεγάλο.

Ο κ. Θοδωρής, ταξιδιώτης από την Αθήνα προς τα Γιαννιτσά διέσχισε για πρώτη φορά τις τρείς σήραγγες των Τεμπών και χαρακτήρισε τον δρόμο «απίθανο» και το έργο «σημαντικό για όσους ταξιδεύουν».

Και κάπου, εκεί ένα πούλμαν από την Αθήνα με προορισμό την Μολδαβία σταμάτησε για λίγα λεπτά στο ΣΕΑ της Σκοτίνας .«Θαύμα ο δρόμος» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης οδηγός λεωφορείου για πάνω από 20 χρόνια.

«Αυτό το δρόμο τον διασχίζω πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα ήταν το πρώτο μου ταξίδι μέσα από τις σήραγγες των Τεμπών, ενώ παλαιότερα όταν διασχίζαμε την κοιλάδα των Τεμπών ήταν σαν πηγαίναμε στον πόλεμο» είπε χαρακτηριστικά.

Για το σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας μίλησε ο κ. Θανάσης από τη Λάρισα όπου ταξίδεψε για τις γιορτές του Πάσχα προς την Κατερίνη μαζί με την σύζυγο του και τον 2χρονο γιο του. Ο ίδιος είπε πως το έργο είναι σημαντικό και το ταξίδι προς την Κατερίνη ξεκούραστο και ασφαλές, και δεν υπάρχει φόβος ειδικά σε όσους έχουν οικογένεια με μικρά παιδιά.

Από τη μεριά του ο κ. Δημήτρης από το Κιλκίς διέσχισε τις σήραγγες των Τεμπών με το αυτοκίνητο του και σταμάτησε για λίγο στο ΣΕΑ του Ευαγγελισμού. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο. «Εντυπωσιαστήκαμε, ήταν εκπληκτικός ο δρόμος και για τέτοιες περιπτώσεις χαλάλι και τα διόδια» είπε, καθώς αναχωρούσε με κατεύθυνση τη Λαμία για τις γιορτές του Πάσχα.

Σημειώνεται πως το τμήμα του αυτοκινητόδρομου στα Τέμπη που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και αλλάζει ουσιαστικά τον οδικό χάρτη της χώρας, περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, τρεις δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες που παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά και τις γέφυρες που οδηγούν στις σήραγγες. Οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα, ενώ ξεχωρίζει αυτή των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων.


Η ασφάλεια και ο μικρότερος χρόνος διάρκειας του ταξιδιού έχουν ικανοποιήσει οδηγούς και επιβάτες που κινήθηκαν, στον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Κορίνθου, αλλά και στα μεγάλα τμήματα της «Ιονίας Οδού», που έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και μίλησαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την εμπειρία τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα