Ταυτοποιήθηκε και επικηρύχθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο


Ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος Τυνήσιος Ανις Αμρί ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, ο Αμρί έχει επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ.



Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα γυαλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του.

"Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος", τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα

μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

​Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν υποψίες σε βάρος του υπόπτου, ότι προετοίμαζε μια επίθεση και τον Νοέμβριο είχε ειδοποιηθεί το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

"Η δικαστική αστυνομία της Ρηνανίας Βόρειας- Βεστφαλίας είχε ξεκινήσει έρευνα με τη συνδρομή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας εξαιτίας των υποψιών σχετικά με την προετοιμασία μιας σοβαρής εγκληματικής ενέργειας που αντιπροσώπευε κίνδυνο για την ασφάλεια του Κράτους" δήλωσε ο Ραλφ Γέγκερ, ο υπουργός της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας όπου διέμενε ο Αμρί.

Ο ύποπτος είχε αιτηθεί να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και η αίτησή του είχε απορριφθεί τον Ιούλιο. Κάθε προσπάθεια απέλασής του προς την Τυνησία δεν καρποφόρησε καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας και οι αρχές της Τυνησίας αμφισβητούσαν ότι ήταν υπήκοός τους.

​Είχε εκτίσει 4ετη ποινή ο Άμρι

Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Άνις Άμρι δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου. Προς το παρόν, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Ο πατέρας του Άμρι πρόσθεσε παράλληλα ότι ο γιος του μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Άμρι φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Παραμένει ασαφές το αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα