"Τα Κόκαλα της Αδερφής μου" της Nuala Elwood


"Τα Κόκαλα της Αδερφής μου" της Nuala Elwood

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Κέιτ Ράφτερ είναι μια επιτυχημένη πολεμική ανταποκρίτρια που ζει μόνη της στο Λονδίνο και έχει ταξιδέψει σε πολλές από τις επικίνδυνες ζώνες του πλανήτη. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη δουλειά της, αλλά και στην ίδια της τη ζωή, ακολουθεί θεραπεία με υπνωτικά χάπια. Τα τελευταία δύο χρόνια η Κέιτ καλύπτει τον πόλεμο στη Συρία και πηγαινοέρχεται στο Χαλέπι –οι εικόνες του τρομερού πολέμου, οι μάχες, οι νεκροί, τα ακρωτηριασμένα παιδιά στους δρόμους, έχουν στιγματίσει

τη ζωή και τη συμπεριφορά της. Όταν πεθαίνει η μητέρα της αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά της και να περάσει μερικές μέρες στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας. Μετά όμως από ένα σοβαρό περιστατικό, η αστυνομία της περιοχής συλλαμβάνει και ανακρίνει την Κέιτ. Σύμφωνα με τον νόμο περί Ψυχικής Υγείας η δημοσιογράφος πρέπει να παραμείνει στο τμήμα για 72 ώρες μέχρι να καταλήξουν σε μια απόφαση για την ψυχική της κατάσταση.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

Τότε όμως θυμάμαι την υπέροχη φίλη μου, την Μπρίτζετ Χένεσι, μια από τις πιο ατρόμητες δημοσιογράφους που έχω γνωρίσει ποτέ και μέντορά μου όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Όταν την πρωτογνώρισα, είχε μόλις γυρίσει από μια δημοσιογραφική αποστολή στο σπαρασσόμενο από τον πόλεμο Κόσοβο, όπου είχε υποστεί το μαρτύριο της εικονικής εκτέλεσης στα χέρια μιας συμμορίας ανταρτών. Την είχαν κρατήσει όμηρο δέκα ολόκληρες μέρες μ’ ένα σακί δεμένο γύρω από το κεφάλι της, ενώ από το διπλανό δωμάτιο αντηχούσαν πυροβολισμοί. Της είπαν ότι είχαν σκοτώσει τον οδηγό της και τον κάμεραμαν και ότι τώρα ήταν η σειρά της. Το ψυχολογικό βασανιστήριο που είχε περάσει θα είχε οδηγήσει τους περισσότερους από εμάς στην παράνοια, αλλά εκείνη άντεξε και κράτησε ώσπου απελευθερώθηκε. Θυμάμαι ότι την παρακολουθούσα στην αίθουσα σύνταξης να πληκτρολογεί ήρεμα το ρεπορτάζ της περιπέτειάς της χτυπώντας τα πλήκτρα με τα άψογα περιποιημένα νύχια της. Κι εγώ καθόμουν εκεί, με τα αχτένιστα μαλλιά μου και τα φαγωμένα μου νύχια, απορώντας πώς ήταν δυνατόν να έχει περάσει μια τόσο τρομαχτική δοκιμασία και παρ’ όλα αυτά να το θεώρησε απαραίτητο να κάνει μανικιούρ. «Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα, αγαπητή μου Κέιτ», μου είπε όταν της εξέφρασα την απορία μου αργότερα. «Η πραγματική ζωή δεν μπορεί να σταματάει –δεν πρέπει να σταματάει, αλλιώς αυτοί οι μπάσταρδοι θα έχουν νικήσει».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Η Nuala Ellwood ήταν τραγουδίστρια και τραγουδοποιός πριν στραφεί στη μυθιστοριογραφία. Είναι κόρη βραβευμένου δημοσιογράφου, από τις εμπειρίες του οποίου, καθώς και από εκείνες πολεμικών ανταποκριτριών όπως η Μαρί Κόλβιν και η Μάρθα Γκέλχορν, εμπνεύστηκε ώστε να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το Συμβούλιο Τεχνών προκειμένου να διερευνήσει τη διαταραχή στρες μετά από ψυχοτραυματική εμπειρία και να γράψει το πρώτο της ψυχολογικό θρίλερ.


ΤΙΤΛΟΣ: Τα Κόκαλα της Αδερφής μου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Nuala Ellwood

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Εκδόσεις Bell

Σελ.: 400

Τιμή: 15,50 €

Keywords
Τυχαία Θέματα