Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για το δυστύχημα με το ταχύπλοο στην Κέρκυρα

08:49 2/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Μοιραίο για τον νεαρό Ελβετό ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Κέρκυρα, ήταν το χτύπημα από την προπέλα της μηχανής του σκάφους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας «η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι». Αν αυτό είχε αποφευχθεί τότε ο νεαρός δεν θα είχε χάσει τη ζωή του, αφού το πρώτο χτύπημα στο χέρι δεν ήταν τόσο σοβαρό.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα περιέγραψε στο protothema.gr τον

βίαιο θάνατο που είχε ο νεαρός ο οποίος όπως φαίνεται έπεσε «θύμα» της μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται κάθε φορά που νοικιάζεται ένα σκάφος.

Η τραγωδία συνέβη όταν στο πηδάλιο του ταχύπλοου έκατσε η 25χρονη, η οποία ανέπτυξε απότομα ταχύτητα με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί στο νερό και να χτυπηθεί από την προπέλα του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Χρυσαυγή Κούση, ο Ελβετός ίσως να είχε ζήσει αν η προπέλα δεν τον χτυπούσε το κεφάλι κόβοντάς του το κρανίο.

«O άτυχος Ελβετός είχε συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο. Πέρασε η προπέλα σαν λεπίδα και του έκοψε δέρμα, κρανίο , εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος. Επίσης είχε ένα βαθύ κόψιμο στο δεξί του μπράτσο. Αν είχε μόνο αυτό το κόψιμο θα ζούσε ο άνθρωπος και θα ήταν ένας απλός τραυματίας αλλά δυστυχώς η προπέλα τον έκοψε βαθιά και με δύναμη στο κεφάλι. Κρίμα και ήταν νέος άνθρωπος» λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr η κυρία Κούση.

Keywords
Τυχαία Θέματα