Τραμπ σε Μαδούρο: «Είσαι προσωπικά υπεύθυνος»

08:48 2/8/2017 - Πηγή: Protagon

Λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Νικολάς Μαδούρο «προσωπικά υπεύθυνο» για την υγεία και την ασφάλεια των δύο συλληφθέντων.

Κάνοντας λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους» που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο Μαδούρο αναφορικά με την τύχη

των Λεοπόλντο Λόπεζ και ο Αντόνιο Λεντέζμα, ο οποίοι συνελήφθησαν μετά από έφοδο των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος στα σπίτια τους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Μαδούρο – ο οποίος δήλωσε δημόσια λίγες ώρες πριν ότι θα κινηθεί εναντίον της αντιπολίτευσης – προσωπικά υπεύθυνο για την υγεία και ασφάλεια των κκ. Λόπεζ, Λεντέσμα, και όποιων άλλων έχουν συλληφθεί», αναφέρει ο Τραμπ σε δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Την άνευ όρων αποφυλάκιση των κρατουμένων και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ζήτησε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις συλλήψεις των ηγετών της αντιπολίτευσης. «Καλούμε για την άμεση αποφυλάκισή τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, στους δημοσιογράφους.

The post Τραμπ σε Μαδούρο: «Είσαι προσωπικά υπεύθυνος» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα