Συνεργασία Apple - Carl Zeiss για δημιουργία γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας;


Μπορεί το Google Glass να μην απασχολεί πλέον την τεχνολογική επικαιρότητα, αλλά το HoloLens της Microsoft κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και αυτό είναι ένα στοιχείο που φαίνεται να απασχολεί την Apple, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε συνεργασία με την Carl Zeiss, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα ζευγάρι γυαλιών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας

(augmented reality). Τα γυαλιά της Apple φημολογείται ότι θα είναι έτοιμα προς παρουσίαση από τις αρχές του 2017.

Οι πληροφορίες που αναφέρει το CNET θέλουν την Apple να δίνει έμφαση στο θέμα του βάρους των γυαλιών, τα οποία -παρόλη την τεχνολογία τους- θα πρέπει να είναι άνετα στην καθημερινή επαφή μαζί τους. Η Apple έχει ήδη σημειώσει ότι την ενδιαφέρει περισσότερο το κομμάτι της επαυξημένης, παρά της εικονικής πραγματικότητας, το οποίο και θεωρεί ότι έχει περισσότερο μέλλον και μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το CNET, η Apple έχει καταθέσει αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε διάφορες προτάσεις για μία συσκευή που θα μπορεί να προβάλλει ψηφιακές πληροφορίες στον πραγματικό κόσμο, με μία διαφανή ηλεκτρονική συσκευή που δεν μπορεί παρά να είναι ένα ζευγάρι γυαλιών augmented reality. Η Apple, κατά τη συνήθη πρακτική της, δεν σχολιάζει τις φήμες που κυκλοφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα