Συνεδριάζουν οι 27 της ΕΕ για το Brexit


Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, σε μία Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη Βρετανία, όπου αναμένεται να υπογραμμίσουν την ενότητά τους και να υιοθετηθούν τις κατευθυντήριες αρχές του ευρωπαϊκού στρατοπέδου για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Υπάρχουν θέματα στα οποία τα κράτη μέλη δεν συμφωνούν. Προφανώς στο Brexit οι 27 έχουν την ίδια θέση», επισημαίνει χαμογελώντας ένας υψηλόβαθμος

Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος ομολογεί πως οι προετοιμασίες για τη σημερινή σύνοδο κορυφής διέψευσαν τα προγνωστικά του και διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα.

Το ευρωπαϊκό μέτωπο απηχεί την προειδοποίηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει καταγγείλει τις «ψευδαισθήσεις» ορισμένων Βρετανών αξιωματούχων, ξεκινώντας μια λεκτική κονταρομαχία με την Τερέζα Μέι.

Από το Λονδίνο, η Βρετανή πρωθυπουργός κατηγόρησε την υπόλοιπη ΕΕ ότι «ενώνεται εναντίον» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι «κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων» που πρόκειται να υιοθετηθούν σήμερα από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αφορούν τις μεγάλες αρχές που θα κατευθύνουν τη δράση των διαπραγματευτών της ΕΕ, επικεφαλής των οποίων είναι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα