Νέες δηλώσεις Ντέμη για Σαββίδη


Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νικολαΐδης.

Για τις δηλώσεις του Σαββίδη: «Φίλοι μου ΠΑΟΚτσήδες, μου λένε από το πρωί ότι ήμουν υπερβολικός. Ότι δεν ήταν και... σφαγή. Εγώ δεν μίλησα, όμως, για διαιτησία. Ούτε είπα ότι ήταν 100-0 κατά του Παναθηναϊκού. Αυτό που με ώθησε να γράψω ήταν όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά το ματς. Το δεδομένο είναι ότι ο διαιτητής έπαιξε υπέρ

του ΠΑΟΚ. Λέει, λοιπόν, ο Σαββίδης μετά από ΑΥΤΟ το ματς, πως έχει καταλάβει και έχει πάρει το μήνυμα, ότι το να είσαι έντιμος στην Ελλάδα δεν συμφέρει. Το είπε αυτό με αφορμή ότι δεν έφαγε -6 ο Ολυμπιακός. Ταυτόχρονα, στην ίδια δήλωση, στο τέλος, εξέφρασε τη μεγάλη του αισιοδοξία ότι το Κύπελλο θα το πάρει. Σε ένα βρώμικο ποδόσφαιρο, που με εντιμότητα δεν πας πουθενά, έχει μια αισιοδοξία ότι το Κύπελλο θα το πάρει. Και είπε Μελισσανίδη έρχομαι... Άρα, υπάρχει ένας τελικός Κυπέλλου μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Μελισσανίδη. Έτσι; Έχω ξεχάσει ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-0... Πού είναι οι ομάδες στο ποδόσφαιρο; Εγώ που δεν εκπροσωπώ κανέναν, απλά θέλω ένα ποδόσφαιρο καθαρό, από κανέναν δεν θέλω να μιλάει έτσι!

Το έχω πει και παλιότερα: Να μη συγχέουμε τους προέδρους και τις διοικήσεις με κάθε ομάδα. Αν πάρει κανείς τις δηλώσεις Σαββίδη θα ξεχάσει τους πρωταγωνιστές, τις ομάδες. Απλά, μου πέρασε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα. Μετά από αυτό το ματς, με την υπέρ του διαιτησία, είπε, πρώτον, ότι ''πήρα το μήνυμα πως η εντιμότητα δεν συμφέρει στην Ελλάδα'' και δεύτερον, ότι θα πάρει το Κύπελλο! Από την υπόθεση, δηλαδή, του Ολυμπιακού, πήρε το μήνυμα από τους δικαστές, που δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Δεν κρίνω αν αυτό που είπε είναι δίκαιο ή άδικο. Ας το έλεγε σε έναν άλλον χρόνο. Το είπε μετά από αυτό ματς, και ότι θα κατακτήσει και την κούπα. Μα πώς θα το πάρεις στον τελικό, αν είναι τόσο βρώμικο το ποδόσφαιρο; Πώς είσαι τόσο σίγουρος;

Εγώ παίρνω ένα μήνυμα ότι ''εμείς, οι ιδιοκτήτες, κάνουμε μια μάχη κάπου αλλού και εγώ με εσένα, που είσαι Πανιώνιος και ΠΑΟΚτσής, ας πούμε, καθόμαστε και τσακωνόμαστε. Έχουμε ξεχάσει προπονητές, παίκτες... Τέτοια πράγματα είναι ξένα και εγώ θέλω να βλέπω μπάλα. Το είχα πει και όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ: Εγώ θέλω να είμαι ανίσχυρος πρόεδρος και να έχω ισχυρή ομάδα. Αφού θες κάθαρση, βγες και πες ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή. Γιατί δεν το λες; Όταν εμείς είχαμε παίξει μέσα στον Ηρακλή και η διαιτησία ήταν λίγο υπέρ της ΑΕΚ, βγάλαμε κοινή ανακοίνωση με τον Ηρακλή κατά του διαιτητή. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό. Για μένα, το ποδόσφαιρο είναι προπονητής και παίκτες. Και τα λέμε εμείς αυτά, που αποθεώνουμε τον ΠΑΟΚ από τον Σεπτέμβριο.

Δεν με ενδιαφέρει αν χθες στην Τούμπα έγινε έγκλημα. Εγώ δεν έκρινα τη διαιτησία. Καταρχήν, για μένα, το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μια κακή διαιτησία. Είναι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, πώς αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα πράγματα. Δεν πρόκειται να έγραφα κάτι αν δεν άκουγα τον τρόπο, το ύφος και αυτά που είπε ο Ιβάν Σαββίδης. Με πιο γενική έννοια με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Από την ΕΠΟ, τους προέδρους... Το πώς μιλάνε, το πώς μας φανατίζουν. Αυτοί μας φανατίζουν! Στην Ελλάδα οι πρόεδροι είναι πιο διάσημοι. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, χθες, φώναξε Ιβάν Σαββίδης, όχι Βλάνταν Ίβιτς. Όχι μόνο Σαββίδης… Μαρινάκης, Μελισσανίδης. Δεν μπορώ να ακούω έναν πρόεδρο να λέει για... ''μπαλάκια''. Εκφράζει κάτι, μια ολόκληρη ομάδα! Ακούει κόσμος, παιδιά! Γιατί να με μάθει να μιλάω έτσι; Αν δεν μου αρέσει κάτι, το λέω. Εγώ παίρνω θέση για πράγματα που με ενοχλούν. Περιμένεις να εκφράζεται κάπως διαφορετικά. Τόσα χρόνια έχουμε και μια αναμονή να ακούσουμε κάτι άλλο, όχι το ίδιο πράγμα!».

Για την κριτική του στον Βράνιες: «Επέλεξα να κατακρίνω τον Βράνιες λέγοντας ότι δεν θα ήθελα τέτοια πράγματα στην ομάδα μου. Καταρχήν επειδή δεν μου αρέσουν και κατά δεύτερον επειδή μπορεί να μέναμε με δέκα παίκτες και να χάναμε το ματς. Είναι καλός ο Βράνιες. Έχει καλά στοιχεία αλλά πρέπει να τον συγκρατήσουν. Το πάθος του είναι πολύ μεγάλο. Το θέμα είναι πολύ μικρό. Δεν μου είχε αρέσει αυτή η πλάκα με τα social Media. Μπορεί να είναι πλάκα για άλλους, εγώ δεν θέλω οι ποδοσφαιριστές να φανατίζουν τον κόσμο, είμαι ευαίσθητος με αυτά τα θέματα».

Για το εάν ήταν προκλητική η συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού: «Δεν είμαι τυφλός, βλέπω τι κάνανε κι αν προκάλεσαν ή όχι. Μιλάω πολύ σπάνια για παίκτες. Επέλεξα να μιλήσω για τον παίκτη της ΑΕΚ, αλλά φυσικά βλέπω τι κάνουν όλοι».

Για τον τελικό: «Εμείς, εδώ στην εκπομπή έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τον ΠΑΟΚ. Αυτή η ομάδα μας άρεσε φέτος. Τους τελευταίους μήνες όμως δεν έκανε τόσα καλά παιχνίδια και με την ΑΕΚ, να έχει πια μια σταθερότητα μετά την αλλαγή του προπονητή. Αν ήταν Οκτώβριος και μιλούσαμε τότε για ένα ματς, θα ήταν φαβορί ο ΠΑΟΚ. Τώρα με τον Αραούχο και με έναν προπονητή που έχει αλλάξει την ΑΕΚ, που είναι πιο σταθερή, είναι αλλιώς τα πράγματα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε έναν ΠΑΟΚ, που μπορεί να παίξει κακά, όπως και έκανε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκτός έδρας γενικά δεν είναι καλός. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έκανε και καλό ματς με τον Ολυμπιακό αλλά εκεί ήταν άλλη η κατάσταση. Και έχει έναν Αραούχο, πια... Δεν χωρούν προγνωστικά. Είναι η ψυχολογία, είναι το ντέρμπι. Δεν χωρούν προγνωστικά σε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα