Συνεχίζονται οι επιθέσεις Μητοστάκη κατά του Τσίπρα


Την εκτίμηση ότι όσο παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα θέματα , όπως είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, και η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, επέστρεφε ο εφιάλτης του καλοκαιριού του '15, εκφράζουν έντονα πλέον τα στελέχη της ΝΔ που έχουν γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο γενικό λογιστήριο του Κράτους.

Όπως τονίζουν στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, τα στελέχη αυτά, που έχουν διατελέσει και

μέλη των προηγουμένων κυβερνήσεων, μπορεί οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας προς το εξωτερικό να μην είναι ακόμη μεγάλες, αλλά το άθροισμα των υποχρεώσεων που έχει προς τους δανειστές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και των πάγιων αναγκών της δημόσιας διοίκησης αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την ήδη προβληματική ελληνική οικονομία.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης , θεωρεί ότι αυτή την στιγμή χάνεται πολύτιμος χρόνος , καθώς η κυβέρνηση αντί να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει , προκειμένου να ξε - μπλοκάρουν τα ζητήματα αυτά, περιορίζεται σε μια επιθετική ρητορική κατά των δανειστών , γεγονός που θυμίζει έντονα προεκλογική περίοδο. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί πλέον, αναγκαιότητα καθώς – όπως λέει – η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να έχει επαρκή χρόνο μέχρι το '18 (οπότε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα) , έτσι ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία και να ανατρέψει το κλίμα που σήμερα επικρατεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού , τον οποίο κατηγόρησε ότι βάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ότι δρομολογεί καινούργια μέτρα περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις ενώ αυξάνει και τους φόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, ο οποίος και έχει καταδικάσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης. Υπενθύμισε δε, πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον κατηγόρησε πως έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους. Διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές και επεσήμανε πως ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα