Συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν με τον Ελον Μασκ


Συνάντηση με τον ιδρυτή της εταιρείας Space X, Έλον Μασκ, είχε στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα οι δύο άντρες ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους στις 3 το μεσημέρι.

Η συνάντηση-έκπληξη έρχεται μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα ξεκινήσει εργασίες για το πρώτο της εγχώρια κατασκευασμένο αυτοκίνητο και οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από αυτό αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yenisafak

αλλά και το ntv, οι δύο άντρες ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το κλείσιμο συμφωνίας, με την οποία η Τουρκία θα έχει πλέον το δικό της αυτοκίνητο.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό συγκρότημα παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Faruk Özlü και ο Υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας Ahmet Arslan.

Η συνάντηση διήρκησε ακριβώς 1 ώρα και 10 λεπτά και αφορούσε τις εξελίξεις σην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο για επίτευξη συμφωνίας πάνω στο πλάνο του Ερντογάν για τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα