Συναγερμός: Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου


Σχετική ανακοίνωση έγινε και από την Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι αυτή την ώρα συγκεντρώνουν πληροφορίες για περαιτέρω ανάλυση.

Υπάρχει πιθανότητα ο πύραυλος να έχει πέσει στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας, στη θάλασσα, αναφέρουν πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ της Δημόσιας Ιαπωνικής τηλεόρασης.

Πιστεύεται ότι η εκτόξευση έγινε πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουλίου (τοπική ώρα) ενώ έχει εκδοθεί σχετική ειδοποίηση για

πλοία και σκάφη στην περιοχή. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe συγκαλεί συνάντηση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι ένας "μη αναγνωρισμένος πυραύλος" είχε εκτοξευθεί από το Βορρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική αντικατασκοπεία, το νέο βλήμα ή πύραυλος, πραγματοποίησε πτήση για περίπου 45 λεπτά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πύραυλος κατέπεσε σε περιοχή της ζώνης οικονομικών συμφερόντων της Ιαπωνίας, δίχως να υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε με τη σειρά της τις ενδείξεις για τη νέα εκτόξευση της Πιονγκγιάνγκ.

Λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για πύραυλο και όχι για βλήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα