"Στυλώνει τα πόδια" για το πρωτογενές πλεόνασμα ο Ντάισελμπλουμ


"Στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους", τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ωστόσο επιμένει στο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Bloomberg, οι θεσμοί ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις. "Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αλλά απ’ όσα ακούω οι συζητήσεις είναι πολύ παραγωγικές

και πολύ πρόοδος έχει συντελεστεί".

Προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα στο πρόγραμμα, σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει πως το χρέος έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου. Τότε, ειπώθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

"Εχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα", σημειώνει και προσθέτει: "στεκόμαστε δίπλα στους Ελληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους".

Αναφορικά με το ΔΝΤ δηλώνει πως "αν, και όταν φυσικά, οι Έλληνες τηρήσουν τους όρους του προγράμματος, και σε αυτή τη βάση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει να συμμετέχει".

Τέλος, μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα είπε ότι "θα πρέπει να ανεβούν και πράγματι ανεβαίνουν κάθε χρόνο και ο στόχος είναι 3,5%. Από εκεί θα αποφασίσουμε για πόσο είναι δυνατό να μείνουν σε αυτό το επίπεδο", τόνισε. Μακροπρόθεσμα μπορούν να μειωθούν λίγο περισσότερο, και αυτό είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα