Πώς να επιλέξεις το ιδανικό χαλί για τον χώρο σου


1. Ποιος θα το πατάει..
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις χαλί είναι τα πόδια που θα το πατάνε. Έχεις παιδιά και κατοικίδια ζωάκια; Θα απαιτείς από τους καλεσμένους σου να βγάζουν τα παπούτσια τους; Σκεπτόμενη όλα αυτά θα μπορείς να έχεις μία καλύτερη ιδέα σχετικά με το χρώμα και την υφή που ψάχνεις.

2. Τοποθεσία..
Το μέρος στο οποίο θέλεις να τοποθετήσεις το χαλί σου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το είδος του χαλιού που θα επιλέξεις τελικά. Έχοντας στο νου σου το δωμάτιο μπορείς να σκεφτείς το χρώμα και την υφή που του ταιριάζει.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις το χαλί του υπνοδωματίου σου να είναι πολυτελές και πολύ απαλό για να νιώθεις πιο ζεστό το δωμάτιο ενώ του χολ το θέλεις απλό και λεπτό καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη κινητικότητα.

3. Χρώμα..
Ένα λευκό χαλί μπορεί να είναι αυτό που επιθυμείς αλλά είναι πρακτικό; Αν καλείς συχνά κόσμο στο σπίτι, λίγο κόκκινο κρασί να χυθεί στο λευκό χαλί σου, το έχεις καταστρέψει. Σκέψου πως σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το δωμάτιο στο οποίο θα μπει το χαλί πριν επιλέξεις το χρώμα του. Επιπλέον προσπάθησε να σκεφτείς αν το χρώμα που θα επιλέξεις σήμερα θα συνεχίσει να σε ικανοποιεί και σε 1 χρόνο ή ακόμα και σε 10 χρόνια.

4. Υφή..
Η υφή του χαλιού είναι το ίδιο σημαντική με το χρώμα του. Υπάρχουν χαλιά που αν λερωθούν είναι πιο εύκολο να καθαριστούν ενώ υπάρχουν άλλα στα οποία φαίνεται το παραμικρό.

5. Να είσαι ανοιχτόμυαλη..
Το να επιλέξεις το κατάλληλο χαλί είναι μία μεγάλη οικονομική επένδυση την οποία θέλεις να κάνεις σωστά. Πάρε το χρόνο σου, λοιπόν, και επισκέψου αρκετά καταστήματα πριν καταλήξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα