Στο στόχαστρο hackers το email του Μακρόν

12:23 8/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Το τμήμα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν δήλωσε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν χιλιάδες συνομιλίες του Μακρόν, τα οποία μεταξύ άλλων καταδείκνυαν την ύπαρξη offshore αλλά και φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του γάλλου υποψηφίου υποστηρίζουν ότι ορισμένες από αυτές είναι ψεύτικες.

Μία εβδομάδα περίπου πριν την επίθεση, η Trend Micro είχε δηλώσει ότι η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν αποτελεί στόχο για τους χάκερς, οι οποίοι θα προσπαθούσαν

να ξεγελάσουν το προσωπικό του να δώσει τους κωδικούς τους, επιτρέποντας έτσι την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές τους.

Αν κι ακόμη δεν έχουν ιδέα ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση και τη διαρροή, πιθανολογούν ότι Ρώσοι χάκερ έχουν βάλει για μια ακόμη φορά το χεράκι τους.

Δεν έχει εξακριβωθεί ποια ακριβώς ήταν η πρώτη σελίδα όπου εμφανίστηκαν τα email, αλλά σίγουρα διέρρευσαν στο 4chan από το χρήστη EMLEAKS και λίγο αργότερα τα wikileaks δήλωσαν ότι εξετάζουν τη γνησιότητα των αρχείων. Το Hashtag #EMLEAKS πλέον κάνει «θραύση» στο Twitter.

Οι αρχές διερευνούν την «μαζική και συντονισμένη πειρατική πράξη», η οποία δεν ξέρουμε αν θα έχει επιπτώσεις στην εκλογή του. Πάντως ο γαλλικός Τύπος δεν κάλυψε ιδιαίτερα το ζήτημα, καθώς απαγορεύεται βάσει νόμου να μεταδίδουν ειδήσεις που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, λίγο πριν τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα