Στο 20% το ενδεχόμενο Grexit, σύμφωνα με το Sentix


Το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες αγγίζει το 20%, όπως προκύπτει από την έρευνα που έκανε το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Sentix.

Σύμφωνα με την μέτρηση, που προέκυψε από τις απαντήσεις 1.000 επενδυτών και οικονομολόγων, η Ελλάδα είναι η πρώτη υποψήφια για αποχώρηση από το ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 14%. Ακολουθεί η Γαλλία

με 8,4%.

Στην ίδια έρευνα, ο δείκτης «αποχώρησης από το ευρώ», το ποσοστό για αποχώρηση τουλάχιστον μιας χώρας από την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε στο 25,2% για το Φεβρουάριο από 21,3% που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης προσδοκιών διολίσθησε στις 14,3 μονάδες από 20 μονάδες προηγουμένως, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 20,5 μονάδες έναντι 16,5 μονάδων τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο, οι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές αποδίδονται στους πολιτικούς κινδύνους, εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα