Στην Αθήνα η Νουί με ανοιχτά τα "μέτωπα" των τραπεζών


Την ώρα που οι αλλαγές στις διοικητικές "πυραμίδες" των εγχώριων τραπεζών έχουν "παγώσει", με Πειραιώς και Εθνική να έχουν μηδενίσει το κοντέρ ως προς την αναζήτηση προσώπων ηγεσίας στα ΔΣ τους, η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Αθήνα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Αν και η άφιξη της Ντανιέλ Νουί θα γίνει

στο πλαίσιο της τακτικής επίσκεψης, η επικεφαλής του SSM ενδέχεται να βρεθεί στη χώρα μας, ενώ η αξιολόγηση μπορεί ακόμη να παραμένει ανοιχτή μέχρι τότε, με βάση το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα και τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σε κάθε περίπτωση, η Νουί κατά τη διάρκεια των επαφών της τόσο με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τις διοικήσεις (νέες, παλιές ή προσωρινές) των συστημικών, θα ζητήσει να δει έργα... σε σχέση με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων, που αφορούν την εγχώρια τραπεζική αγορά.

Στην ατζέντα των επαφών της αναμένεται να βρεθούν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, όπως η πορεία υλοποίησης των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η βελτίωση της ρευστότητας και άλλες δεσμεύσεις των πλάνων αναδιάρθρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα