Σταύρος Κοντονής: Ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στρατιωτικοί στην Ελλάδα εάν το ζητήσει η Τουρκία

13:07 4/1/2018 - Πηγή: Pagenews

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ανέφερε πως υπάρχει η δυνατότητα από την πλευρά της ποινικής νομοθεσίας, οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες να δικαστούν στη χώρα μας για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στη χώρα τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη.

«Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει . Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η υποθέση

είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε πως η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου έδωσε άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στο σκεπτικό της απόφασης της η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για "πολιτικά εγκλήματα".

Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.

Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει

Κυβέρνηση: Αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης χορήγησης ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών υπέβαλε η κυβέρνηση.

«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και έκανε λόγο για απόφαση που «έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια» και η οποία «θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα