Στάση αναμονής στη ΝΔ, εν όψει του Eurogroup


Στάση αναμονής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, τηρεί η ΝΔ καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, θέμα το οποίο άλλωστε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας το έχει συνδέσει με την κυβερνητική σταθερότητα στην χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης, δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας και εκτιμά ότι μια νέα αναβολή

στις αποφάσεις θα οδηγήσει την χώρα ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Για τον λόγο αυτό φρόντισαν εκεί δημόσια να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να εκχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να καταφύγει (και πάλι) στην επιλογή των φόρων και να δώσει ανάσα στην πραγματική οικονομία.

Στη ΝΔ πάντως, δεν είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που η πολιτική του δημιούργησε και όπως τώρα δεν έχει περιθώρια ελιγμών. "Γι αυτούς τους λόγους είχε βάλει πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών", σημείωνε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, μιλώντας στο pagenews.gr.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα θα εντείνει την πίεσή του στην κυβέρνηση, την οποία και θα κατηγορήσει ότι με τους χειρισμούς της επαναφέρει πάνω από την χώρα τον εφιάλτη του καλοκαιριού του ´15, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης. Θα επαναφέρει άμεσα το αίτημά του για εκλογές, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παράλληλα με την κριτική στο ανώτατο επίδομα, η ΝΔ προετοιμάζεται και για κατάθεση σειράς ερωτήσεων και επερωτήσεων προς τους υπουργούς. Οι νέοι τομεάρχες του κόμματος έχουν ήδη μια εικόνα για το τι συμβαίνει στα υπουργεία και αναμένεται να αναδείξουν άμεσα τα προβλήματα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταγγελθεί "όργιο" προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων, σπατάλη και κακοδιαχείριση. Το μήνυμα που θα επιχειρήσει η ΝΔ να εκπέμψει είναι πως και στα λεγόμενα μικρά - καθημερινά προβλήματα, η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δώσει λύσεις και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη - ουσιαστική σύσκεψη του κ. Μητσοτάκη με τους τομεάρχες προκειμένου να καθοριστεί η αντιπολιτευτική γραμμή αλλά και να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα