Σήμερα η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του (pics &vid)

08:10 1/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Στις 15.00 σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ταφεί πλάι στην αγαπημένη του Μαρίκα, τον «Κοπέρνικό» του, όπως την αποκαλούσε και η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια: Το Μάιο του 2012.

Η σορός του έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά με C130, αφού νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί

στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία. Η πομπή τη σορό έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, όπου έγινε αγρυπνία. Πριν ξεκινήσει η διαδρομή προς το κοιμητήριο του Αργουλιδέ, όπου ο ίδιος είχε επιλέξει να ταφεί, έχοντας επιμεληθεί τον τάφο του, θα ψαλεί τρισάγιο.

Συγκεκριμένα, η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι την Πέμπτη στις 13.30 όταν και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση,, ενώ στις 15.00 θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Στην εξόδιο ακολουθία επικήδειους εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο γιος του και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας καθυστέρησε να απογειωθεί από την Ελευσίνα, διότι έπρεπε να φτάσει στα Χανιά μετά από τους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ταξίδευαν με πτήση της Αegean. Έτσι, περίμεναν πρώτα να φτάσει η πολιτική πτήση με τους συγγενείς και στη συνέχεια να απογειωθεί το στρατιωτικό αεροσκάφος με τη σορό του εκλιπόντος.



Οι Βρακοφόροι υποδέχθηκαν τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το C-130 που μετέφερε την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί τον υποδέχθηκε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με μαυροφορεμένες γυναίκες που κρατούσαν μπουκέτα με λουλούδια.

Όπως αναφέρει το Creta Post. στο C-130 επέβαιναν, συνοδεύοντας την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ και γιος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο εγγονός του Κώστας Μπακογιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα