ΣΕΒ: Αναγκαία μια αναπτυξιακή προοπτική


Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας αναπτυξιακής προοπτικής υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), εν αναμονή του κειμένου της κυβέρνησης για την "Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021".

Στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της οικονομίας τονίζει πως το κύριο ζητούμενο είναι "να πεισθεί ο ιδιώτης επενδυτής να κάνει την επένδυση που θα του αποφέρει κέρδος, ανταγωνιστικό μάλιστα με το κέρδος που θα του αποφέρει η ίδια η επένδυση στο εξωτερικό".

"Αυτό είναι το σημείο - κλειδί για να ξαναδούμε την χώρα μας να ευημερεί, χωρίς δανεικά" σπεύδει να προσθέσει ο ΣΕΒ.

Στο πλαίσιο αυτό, καθιστά αναγκαία την άρση όλων των στρεβλώσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα εισοδήματα.

Αναλύοντας τον ρόλο του κράτους, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι "πρέπει να κατευθύνει διαθέσιμους πόρους σε οικονομικές και κοινωνικές υποδομές και να υιοθετεί πολιτικές διαμόρφωσης ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος".

Επισημαίνει την ανάγκη "μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων», η οποία τους επιτρέπει «να συνεχίσουν να επενδύουν, να δημιουργούν απασχόληση και να παράγουν αξία για την κοινωνία".

Keywords
Τυχαία Θέματα