Η Μέι παρουσίασε το εκλογικό μανιφέστο των Συντηρητικών


Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναφέρθηκε σε επιλεκτική παρέμβαση στην αγορά και αυστηρότερους κανόνες ενόψει του Brexit κατά την παρουσίαση των κυριότερων προεκλογικών υποσχέσεών της σήμερα.

Η Μέι προσέρχεται στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε για τον επόμενο μήνα με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να καταγάγει μια συντριπτική νίκη, συγκρίσιμη με εκείνες της συντηρητικής

προκατόχου της Μάργκαρετ Θάτσερ, που το 1983 απέσπασε πλειοψηφία 339 εδρών και διαφορά 144 εδρών από το δεύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 650 έδρες.

«Δεν πιστεύουμε σε ελεύθερες αγορές χωρίς εμπόδια», αναφέρει η Μέι στο εκλογικό μανιφέστο της με τίτλο "Forward Together" (Μαζί μπροστά). «Απορρίπτουμε τη λατρεία του εγωιστικού ατομισμού».

Η Μέι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως ανήκει στο παραδοσιακό ρεύμα σκέψης του Συντηρητικού Κόμματος απορρίπτοντας τις κρίσεις περί του ότι έχει μια διακριτή προσωπική προσέγγιση ή ότι θέλει να συγκριθεί με τη Θάτσερ.

«Δεν υπάρχει Μεϊσμός, υπάρχει καλός, στέρεος Συντηρητισμός, που θέτει τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα των καθημερινών εργαζόμενων ανθρώπων στην καρδιά όλων αυτών που κάνουμε».

Αν κερδίσει, η Μέι θα έχει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές από οποιονδήποτε προηγούμενο Βρετανό πρωθυπουργό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας: να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο και την οικονομία του ενωμένη ενώ θα διεξάγει τις συνομιλίες για το Brexit με τους ηγέτες της ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα