Σε πολιτικό κλοιό πιέσεων ο Φιγιόν: Τα βλέμματα στη συνέντευξη, στις 5

11:30 6/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει στη Γαλλία εν μέσω ενός... εκλογικού έτους το σκάνδαλο, που έχει ξεσπάσει με την αργομισθία της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν.

Ο πολιτικός κλοιός γύρω από τον υποψήφιο των συντηρητικών σφίγγει όλο και περισσότερο, καθώς το κόμμα του ζητεί την εδώ και τώρα απόσυρσή του από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας.

Μάλιστα, τα "βλέμματα" όλα τώρα στρέφονται στη συνέντευξη Τύπου, την οποία θα παραχωρήσει ο Φιγιόν το απόγευμα της Δευτέρας και συγκεκριμένα,

στις 17.00 ώρα Ελλάδος.

Πάντως, την ίδια ώρα, αρνητικός στο ενδεχόμενο διεκδίκησης του χρίσματος της κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές εμφανίστηκε ο Αλέν Ζιπέ.

"Δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω από πού προέρχονται όλες αυτές οι φήμες", είπε τη Δευτέρα ο Ζιπέ σχολιάζοντας από το Μπορντώ σε δημοσιογράφους τα σενάρια περί επαναφοράς του στη μάχη για τη γαλλική προεδρία.

"Έχω πει, ποιά είναι η θέση μου, ξεκάθαρα και αποφασιστικά είναι "όχι"", συνέχιζε, τονίζοντας: "Και με γνωρίζετε, το "όχι" είναι "όχι".

Η κατηγορηματική δήλωση του Ζιπέ -η οποία συνοδεύτηκε από μήνυμα του ιδίου, γραμμένο στα κεφάλαια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter- δείχνει πόσο δυνατά πλέον "παίζει" το σενάριο αλλαγής υποψηφίου των "Ρεπουμπλικανών".

Keywords
Τυχαία Θέματα