Νέο Nissan Micra: Πιο σύγχρονο δεν γίνεται

11:21 6/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Η λέξη εκσυγχρονισμός είναι λίγη για να εκφράσει αυτό που συνέβη στο νέο Nissan Micra σε σχέση με τον προκάτοχο του. Επίσης, η φράση «ομάδα που κερδίσει δεν την αλλάζεις» μάλλον δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να μην κρατήσει τίποτα από την προηγούμενη - και επιτυχημένη εμπορικά - γενιά και να «ζωγραφίσει» πάνω σε λευκό χαρτί ένα εντελώς σύγχρονο μοντέλο.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο Micra είχε σχεδιαστικά συνταξιοδοτηθεί. Και με την αναπνοή του ισχυρού ανταγωνισμού να αγγίζει ολοένα και περισσότερο το μικρό μοντελάκι,

η ανάγκη για ένα μοντέλο που θα έμοιαζε με επανάσταση σε σχέση με το προηγούμενο ήταν επιβεβλημένη.

Το ολοκαίνουργιο Micra θέτει νέα στάνταρ. Η σχεδίαση ενός μοντέλου κερδίζει πρώτα τις εντυπώσεις και αυτό ισχύει και στο νέο Micra. Το νέο μικρό στην πέμπτη του γενιά σηματοδοτεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα, ή αλλιώς τη νέα σχεδιαστική «γλώσσα» που όμοια του θα δούμε και σε άλλα, μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Δίχως αμφιβολία, το νέο Micra καλύπτει τα «γούστα» των Ευρωπαίων οδηγών: το αμάξωμα του αγγίζει τα 3,99 μέτρα, με τις νευρώσεις να δεσπόζουν σε κάθε γωνιά και τα δυναμικά φωτιστικά σώματα να προσδίδουν μεγαλύτερο όγκο στο αστικό μοντελάκι. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να περάσει στο δρόμο απαρατήρητο, ως μια ευχάριστη εκκεντρική τετράτροχη παρουσία.

Ο νεανικός τόνος είναι διάχυτος σε όλο το εσωτερικό, ενώ οι δημοφιλείς λύσεις των συστημάτων ενημέρωσης και των γκάτζετ εδρεύουν στο ιαπωνικό μοντέλο. Ξεχωρίζουμε την εύχρηστη οθόνη αφής έως και 7,0 ίντσες ενώ διαθέτει διασύνδεση με smartphone, ηχοσύστημα της Bose (στάνταρ στην έκδοση Tekna) και συστήματα υποβοήθησης, ασφάλειας και άνεσης, όπως η αναγκαία πλέον προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, η αυτόνομη πέδηση, ο έλεγχος τυφλής γωνίας στους εξωτερικούς καθρέπτες κ.ά. Ο χώρος αποσκευών των 300 λίτρων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός (φθάνει τα 1.004 λίτρα με την ασύμμετρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων), ενώ η πρακτικότητα ενισχύεται από τις 20 θήκες μικροαντικειμένων.

Θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες. Το πιο μικρό μοτέρ είναι τούρμπο, τρικύλινδρο των 900 κ.εκ. (0.9 IG-T) με ισχύ 90 ίππους. Ο κινητήρας βενζίνης του 1 λίτρου αποδίδει 73 ίππους. Σε ντίζελ, υπάρχει ο γνώριμος από τη Renault 1.5 λίτρων με ισχύ 90 ίππους. Θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ αργότερα θα υπάρξει και αυτόματη τύπου CVT.

Το νέο Micra είναι πλέον στο εργοστάσιο παραγωγής του, στο Fins της Γαλλίας, στο εργοστάσιο της Renault ενώ οι πρώτες πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη – μεταξύ αυτών και η ελληνική – τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα