Σε κατάργηση των Πανελληνίων ελπίζει ο Γαβρόγλου-Εύσημα στον Φίλη


Τις προτάσεις Λιάκου για κατάργηση των Πανελληνίων φαίνεται να οριοθετεί ο νέος υπουργός Παιδείας, εισήγηση, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές ... εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες

και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα».

Ο υπουργός βέβαια έσπευσε να δώσει και τα εύσημα στον προκάτοχό του, Νίκο Φίλη, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, καθώς τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις.

Ενισχύεται ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του σχολείου, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προωθεί τα νέα προγράμματα σπουδών, τα βιβλία, τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα μεταπτυχιακά, «άνοιξαν καλά» αυτά τα θέματα και επιπλέον υπάρχει το μείζον θέμα για το τριετές σχέδιο στην εκπαίδευση, το οποίο επεξεργάστηκε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και πρέπει να ολοκληρώσουμε εμείς.

Είναι σημαντικό αυτό το τρίγωνο που αποτελείται από τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα πρώτα έτη των πανεπιστημίων, υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στο Κόκκινο.

Keywords
Τυχαία Θέματα