Σε διαδικασία πτώχευσης η Air Berlin


Αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές υπέβαλε η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων της στην μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Deutsche Lufthansa.

«Η κυβέρνηση, η Lufthansa

και άλλοι εταίροι υποστηρίζουν την Air Berlin στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης» και τα αεροσκάφη της θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, εργαζόμαστε αδιάκοπα για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για την εταιρεία, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Air Berlin Τόμας Βίνκελμαν.

Η γερμανική κυβέρνηση που πιθανότατα θα ζημιωθεί από την εξέλιξη ενόψει των γενικών εκλογών του επόμενου μήνα, παρενέβη για να παράσχει ένα δάνειο-γέφυρα ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Air Berlin για να τη διατηρήσει "εν ζωή" στη διάρκεια της πολυσύχναστης θερινής περιόδου.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 8000 εργαζόμενους και χωρίς το δάνειο θα είχε καθηλωμένα τα αεροσκάφη της στο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα